Vardag

Det har varit hyfsat varmt men regnigt den senaste tiden och jag har varit ute och sprungit en del nere vid floden. Där är jättefint men tyvärr har jag inga nytagna bilder att visa eftersom jag inte tar med mig min kamera när jag är ute och springer. Det skulle vara en extra dålig idé just nu dessutom eftersom jag tror mina springbyxor håller på att bli lite slitna och uttöjda och håller på att kasa ner - jag tror inte de skulle hålla sig uppe och jag la till så mycket vikt. Eh, så inga bilder från min springrunda...!

Idag tog jag en lekplatspaus i Kelvingrove Park när jag var ute och sprang och åkte rutschkana. Det var roligt men inte en jättebra idé eftersom den var blöt och geggig längst ner och det nog såg ut som att jag hade kissat på mig under resten av rundan sen. Oops. Men jag gillar rutchbanor.

Här kommer ett par bilder från lägenheten:

Claire har gjort en läskig Halloweenpumpa som bor på vårt kylskåp.


Fina blommor i köket som jag fick häromdagen :D


Min fina limegröna kaffekokare som jag fick när föräldrarna var här!


Den fina grodmattan precis innanför min dörr har lite gröna ögon efter en tur i tvätten... Badrumsmattan är tyvärr också lite grön nu...


Mina glasögon har det bra på de stora badankorna på byrån.

Annars så handlar den här PBL:n om muskler och det är jättejättetråkigt (därav att jag faktiskt blir färdig till att gå runt och fota saker i lägenheten för att lägga upp på bloggen... Det, plus att jag är ensam hemma så det inte verkar jättekonstigt). Nu ska jag fortsätta med PBL. Okej.

Halloween 2011

Okej, jag ska börja blogga oftare. Jag har varit jättedålig på att blogga den senaste tiden. Men idag har jag i alla fall roliga Halloween-bilder att dela med mig av så det är alltid nåt!

Var på inflyttnings/Halloweenfest i fredags och igår var vi ganska många som var på Ashton Lane street party. Ashton Lane är en mysig gata i West End med en hel massa pubar och igår gick de ihop och körde en gemensam Halloweenfest. De hade dekorerat jättemycket så det var väldigt häftigt!

Jag var utklädd till en olycksbådande tidning...


Olycksbådande tidning... Hade både klänning och kappa med tidningsmönster, leggings med massa bokstäver, tidningspapper i håret och hade lite text i ansiktet och på bröstet. Det stod "global warming" i pannan, "they're coming" på ena kinden, "end of the world 29/10/11" (gårdagens datum) på andra kinden, och så en graf av ekonomin och hur den gått från "good" till "bad" till "oh no!" på bröstet. Rätt unik utklädnad!


Läskigt gäng på väg ut


En av pubarna hade satt upp galler med spindelväv på. Claire var en väldigt läskig zombie!



En pub hade UV-ljus.

Halloween är roligt.

Några bilder från veckan

Den här veckan har det varit både mycket plugg och mycket träffa folk. I torsdags var vi t.ex. ute på medicinska föreningens beer olympics. Jag tävlade inte (inte min grej!) men det är kul att gå ut när det händer grejer med medicinska föreningen eftersom man stöter på så många som man känner.


Hannah, Julia, Claire och jag på beer olympics. Hannah och Julia bor ett par dörrar ner på vår gata så de är i princip våra grannar.

I fredags var jag och Tom ute och gick uppför en kulle. När vi skulle ner igen hade det blivit mörkt och det var dessutom blåsigt och lerigt och halt, så en del av sträckan satte jag mig helt enkelt på ändan och kanade ner. Det var jättekul!


Lerig Alex post-kanande nerför backe.


Jag och Tom. Lite leriga.

En av Claires kompisar från Irland är och hälsar på i helgen så vi var ute igårkväll.



Igårkväll.

Central heating

Jag vet inte om det är så hos de flesta i Sverige, men jag är van vid att sätta igång enstaka element på en hyfsat låg temperatur när det börjar bli kallt och sen låta dem stå igång så.

I Storbritannien sätter man igång värmen i hela lägenheten genom att trycka på en knapp, har den igång i ett par timmar tills det är varmare därhemma och sen stänger man av värmen igen. Lite annorlunda.

Lake District

Kom hem ifrån en helg med mountain medicine-föreningen för ett par timmar sen. Tidigt igår morse åkte vi söderut (vilket är enkelt, man följer helt enkelt skyltarna mot "the South") ner till England och Lake District. Lake District är ett sånt område som jag verkligen velat besöka, och det var också otroligt vackert där. Vi hade dessutom sån himla tur att det var fantastiskt fint väder när vi var ute och gick (i England, i oktober!)!


På väg uppåt

Igår gick vi en längre runda upp till Helvellyn, som med sina 950 meter är Englands tredje högsta berg (de har inte så mycket berg där nere...). På väg upp, när vi redan hade tagit oss en hyfsad bit, så gick/klättrade vi längs Striding Edge, en klippig bergsrygg med branta stup åt båda sidorna. Det var jätteroligt!


Mellan oss och toppen av Helvellyn ligger Striding Edge...


Striding Edge (vänster) och Helvellyn (mitten)


På Striding Edge (tjejen med handväska är inte en mountain medic)


Sista biten uppför




På toppen av Helvellyn


På väg ner

På kvällen besökte vi Patterdale Mountain Rescue Center, vilket var jätteintressant. Efter en regnig natt i tält (som dock höll sig torra!) spenderade vi sen morgonen med att göra övningar med folk från mountain rescue. Körde lite första hjälpen, och så fick vi spänna fast en från gruppen i en vacuummatta och sen på en bår och bära ner honom för en kulle - rätt jobbigt!! Jättekul att lära sig saker från mountain rescue teamet! De gör verkligen ett imponerande jobb!


Vacuummatta (runt killen på marken) + bår (under konstruktion)

En del begav sig tillbaka til Glasgow efter lunch men jag och åtta av killarna begav oss ut och gick en sväng.




På slutet så hamnade vi i en rätt brant nerförsbacke utan stig och satte oss på ändorna och kanade ner. Det var skitroligt, och blev ganska komiskt eftersom vi åkte in i varandra när vi kom ner. Väl nere från kullen kunde man se ett långt märke där vi hade åkt...

Det var en väldigt rolig helg!

Öland - tio år tidigare

Haha, hittade lite bilder från Öland för tio år sen, tagna på samma ställen där jag tog en del av bilderna nu i somras.




Jag och Johanna sommaren 2001.

Inte så mycket som ändras på tio år när det gäller vissa grejer. Vi brukar visserligen aldrig hålla varandra i handen längre och jag skulle aldrig i livet sätta på mig rosa byxor, men annars så.

National Undergraduate Emergency Conferance

Nån gång i somras anmälde jag och Claire oss till en konferans om akutmedicin som äger rum i Glasgow den här helgen. Den är visserligen väldigt intressant, men vi har PBL och en inlämningsuppgift att jobba på nu och idag var vi i skolan 8-7 med konferansen och imorgon 8-5. Ibland tänker jag nog inte riktigt efter före. Men i och för sig var det svårt att veta hur terminen skulle se ut i somras. Jag ska sova nu.

Föräldrar på besök

I helgen som gick var mamma och pappa här. Det var jättetrevligt! De fick se min lägenhet och så gjorde jag middag till dem och de jag bor med. På lördagen gick vi promenaden längs floden till Kelvingrove Art Gallery and Museum och sen till Museum of Transport (och gick lite vilse längs vägen). Sen fick jag pappa att smaka haggis!

Här är några av pappas bilder från helgen:

I mitt rum med fler av mina grejer!



Regnig (men fin) promenad.


Kelvingrove Art Gallery


Pappa på museum of transport (som var ett väldigt bra museum!)

I söndags shoppade vi, och jag fick en ny liten kamera vilket gjorde mig jättejätteglad eftersom jag verkligen har saknat att ha en sen min togs i sönder i maj. Jag kanske bli lite bättre på att blogga nu när jag kan ta lite bilder att bifoga också!

RSS 2.0