Lake District

Kom hem ifrån en helg med mountain medicine-föreningen för ett par timmar sen. Tidigt igår morse åkte vi söderut (vilket är enkelt, man följer helt enkelt skyltarna mot "the South") ner till England och Lake District. Lake District är ett sånt område som jag verkligen velat besöka, och det var också otroligt vackert där. Vi hade dessutom sån himla tur att det var fantastiskt fint väder när vi var ute och gick (i England, i oktober!)!


På väg uppåt

Igår gick vi en längre runda upp till Helvellyn, som med sina 950 meter är Englands tredje högsta berg (de har inte så mycket berg där nere...). På väg upp, när vi redan hade tagit oss en hyfsad bit, så gick/klättrade vi längs Striding Edge, en klippig bergsrygg med branta stup åt båda sidorna. Det var jätteroligt!


Mellan oss och toppen av Helvellyn ligger Striding Edge...


Striding Edge (vänster) och Helvellyn (mitten)


På Striding Edge (tjejen med handväska är inte en mountain medic)


Sista biten uppför




På toppen av Helvellyn


På väg ner

På kvällen besökte vi Patterdale Mountain Rescue Center, vilket var jätteintressant. Efter en regnig natt i tält (som dock höll sig torra!) spenderade vi sen morgonen med att göra övningar med folk från mountain rescue. Körde lite första hjälpen, och så fick vi spänna fast en från gruppen i en vacuummatta och sen på en bår och bära ner honom för en kulle - rätt jobbigt!! Jättekul att lära sig saker från mountain rescue teamet! De gör verkligen ett imponerande jobb!


Vacuummatta (runt killen på marken) + bår (under konstruktion)

En del begav sig tillbaka til Glasgow efter lunch men jag och åtta av killarna begav oss ut och gick en sväng.




På slutet så hamnade vi i en rätt brant nerförsbacke utan stig och satte oss på ändorna och kanade ner. Det var skitroligt, och blev ganska komiskt eftersom vi åkte in i varandra när vi kom ner. Väl nere från kullen kunde man se ett långt märke där vi hade åkt...

Det var en väldigt rolig helg!

Kommentarer
Postat av: Heltäckningsmatta med stamceller

Den sista bilden är fantastisk ._.

2011-10-17 @ 19:51:02
Postat av: Alex

Tack :)

2011-10-17 @ 21:43:05
URL: http://flygandegurka.blogg.se/
Postat av: Pappa

Fina bilder! Stor eller liten kamera?

2011-10-18 @ 17:03:17
Postat av: Alex

Stor... :)

2011-10-18 @ 18:49:22
URL: http://flygandegurka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0