Sagt av en gammal man angående sin hand

"Den måste strykas - den är rynkig!"

Vi besteg en stor hjälm

Igår hälsade jag på Isabella i Landskrona och gick en sväng på Landskronakarnevalen, vilket vi brukar göra på sommaren. Det är alltid trevligt. Sen gick vi en promenad och besteg en gammal bunker med en stor soldathjälm på.



Jag tog en inte så smart väg upp där det var svårt att få fäste (jag är inte särskilt bra på att klättra heller):


Isabella hittade en bättre väg (här dock på väg ner):


Sen var det bara hjälmen kvar. Det var ett riktigt projekt för det gick inte att få fotfäste. Det hela var himla kul och såg nog himla kul ut också. Jag hjälpte Isabella genom att knuffa på henne. Sen drog hon lite i mig och jag typ slängde mig upp. Så det gick (efter en del försök)! Och vi kan nog ha underhållit alla i närheten på kuppen...


Därefter lekte vi på lekplatser och gick till citadellet.



Nedan är världens sämsta lekställning. Det finns ingenstans att hålla i sig ordentligt varken när man klättrar eller när man åker och om man inte försöker hålla i sig och bromsa farten när man åker nerför den turkosa maskliknande grejen så trillar man faktiskt av. Dessutom skakar allt lite eftersom det inte verkar sitta fast ordentligt. Skitfarligt. Undrar om ingen får provleka lekplatser innan de byggs.

Sommarjobbare

På Brunnslyckans äldreboende, där jag jobbar för fjärde sommaren nu, så har de anställt ungdomar från kommunen de senaste två somrarna som bakar och ordnar lite sommarcafé för de boende.

Det innebär att ungdomar får jobb, något att sätta på cv:et och även en fot in på en arbetsplats. Det är också jättetrevligt för de boende som får nybakade kakor och får komma ut i trädgården mer eftersom sommarcaféet hålls där vid fint väder. Även för personalen, som kanske inte hinner baka så ofta, är det jättebra, framförallt på sommaren när det är många vikarier.

Himla bra initiativ.

Grillning i fredags

Kom på att jag hade ett par bilder från för en vecka sen:

Grill-Joel grillar


Julia är... rädd för bestick?


David är... suddig?

Eh, jag kanske inte var så bra på att använda mammas kamera.

Glasögon glasögon glasögon

Okej, de blir de röda, blommiga glasögonen men vad det blir för svarta glasögon vet jag inte riktigt.

De här är kvar från sist:


Eller dessa:


Beslutsångest!

Hjälp mig välja glasögon!

Okej, dags för nya glasögon! Det finns ett bra 2-för-1-erbjudande och jag tänkte ett par lite roliga och ett par mer seriösa med svart båge och ska försöka välja snabbt! Jag kan inte bestämma mig så jag behöver hjälp!

Som roligare glasögon tänkte jag antingen röda glasögon med blommönster på skalmarna:


...eller svarta med inget längst ner och rött mönster på skalmarna.


Och när det gäller seriösa glasögon så har jag två alternativ:


Vad säger ni? Vilka glasögon ska jag ha?

Blixt och dunder

Igår hade jag tänkt blogga om åska. Det gick inte så bra för ironiskt nog slog blixten ner och dödade vårt modem. Nu använder jag internet från pappas mobil för vårt funkar inte för tillfället.

Jösses vilket åskväder det var igår alltså. Först kändes det som tropiskt väder ute, varmt och fuktigt, och sen brakade det loss med skyfall och åska.

Helt plötsligt dundrade det till och kom ett rejält ljussken och så var internet borta. Som tur var ingenting annat. Men oj vad det åskade och regnade mycket hela kvällen sen också, hoppas bara det inte blev så mycket översvämningar hos folk nu.

Sjöben

På tisdag har jag tid hos optiker och sen borde det inte dröja jättelänge innan jag har nya glasögon. Jag borde ha fixat nya glasögon för länge sen för min syn har ändrat en del de senaste åren. Glasögonen jag har nu korrigerar t.ex. för brytningsfel som jag nog inte riktigt har längre, och åtminstone inte korrigeras med mina linser.

Detta har gjort att jag blir jätteförvirrad när jag använder mina glasögon. Jag vet inte riktigt var jag har saker och ting eller mig själv för den delen - det är lite som att ha sjöben. Alltså har jag inte använt mina glasögon mycket de senaste månaderna. Nu är jag förkyld så då har jag varit tvungen och därmed gått runt med pseudo-sjöben lite sporadiskt de senaste dagarna. Nya glasögon ska bli jätteskönt.

RSS 2.0