Life history project

Idag började vi med vår nästa inlämningsuppgift (vi gjorde en i höstas om olika membran och en sjukdom som relaterar till ett membran och det gick faktiskt bra) och åkte hem till kroniskt sjuka patienter för att intervjua dem. Den här uppgiften kallas "life history project" och handlar om att ta reda på saker om patienter utöver det rent medicinska - hur är det att leva med kroniska problem?

Jag och två killar från min VS-grupp var hemma hos en jätterar och aktiv gammal tant som inte alls blev begränsad av sina problem. Hon var väldigt trevlig och öppen. Tydligen åker hon ut till en pensionärsklubb nästan varje dag och hittar på allt möjligt. Det var kul att snacka med henne (var där typ en timme) och nästa vecka ska vi tillbaka dit för att intervjua färdigt innan vi börjar skriva uppgiften ordentligt.

Jag tror det är bra att läsa befolkningshälsa och den sociala aspekten av hälsa tidigt på programmet så att man har det perspektivet med sig under resten av utbildningen. Det finns så mycket mer än det rent fysiska bakom en människa som kommer till läkaren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0