Brödbak
I morse bakade jag bröd. Hade tänkt baka hurtbullelimpa men insåg att dinkelmjöl och filmjölk var problematiska ingredienser. Men det ska nog gå att lösa det också.
Istället blev det här brödet:
Ingredienser
2 dl havregryn
5 dl mjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk kanel
4 dl naturell yoghurt
0,5 msk honung
1 rivet äpple
Bara blandade de torra grejerna, hällde i resten och gräddade i nedre delen av ugnen i en 45-50 minuter (orginalreceptet sa en timme men toppen började se svart ut)
Nu äter jag nybakat bröd med smör och honung och dricker kardemummakaffe. Helt okej.
Istället blev det här brödet:
Ingredienser
2 dl havregryn
5 dl mjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk kanel
4 dl naturell yoghurt
0,5 msk honung
1 rivet äpple
Bara blandade de torra grejerna, hällde i resten och gräddade i nedre delen av ugnen i en 45-50 minuter (orginalreceptet sa en timme men toppen började se svart ut)
Nu äter jag nybakat bröd med smör och honung och dricker kardemummakaffe. Helt okej.
Kommentarer
Postat av: Marika
Bara okej??
Postat av: Mango
Ditt skrivbord = helt okej
:P
Postat av: Alex
Mamma - det var en underdrift, jag var mycket nöjd med livet ;)
Meng - jag ska städa ikväll...
Postat av: Mango
Jag saknar dig redan Lax! Det är så mysigt och knäppt (ibland mest knäppt.. som bäverfasen) med dig.
Postat av: Alex
Jag saknar dig också Meng!! Det var jättekul att ha dig här! Och du fick smaka av brödet också ;)
Trackback