Ett fantastiskt pizzaäventyr

Igår bestämde jag och Claire oss för att göra pizza. Det var ett riktigt projekt.

Först försökte vi hitta jäst. Mataffärer i det här landet säljer nämligen inte färsk jäst. Nä, jag skojar inte.

Specialistbutiker/bagerier som potentiellt säljer jäst har inte öppet klockan åtta en fredagkväll insåg vi. Så, okej, torrjäst.

Min misstänksamhet mot detta fenomen ökade när tescos enda torrjäst var "fast acting" och innehöll en massa suspekta tillsatser och inte behövde jäsa. Nä, det tyckte jag var väldigt knepigt.

Waitrose hade däremot en torrjäst som såg mindre skum ut så den fick det bli. Jag hade ingen aning om hur man bakar med torrjäst och instruktionerna på paket var konstiga men det funkade att typ låtsas som att det var vanlig jäst. Dessutom så kunde man ju skylla på att allt var den suspekta jästens fel annars.

Okej, och förutom jäst så behövde vi saker att lägga på pizzan. När vi kom ut från Waitrose efter att ha köpt grejer som vi tyckte var goda och varit typ väldigt snälla och lyhörda för vad den andra gillar så kom vi fram till att vi hade köpt sparris, soltorkade tomater, ananas, pastrami och mozzarella utan en tanke på hur de smakar ihop. Väl hemma insåg vi att vi även hade två olika tomatsåser. Vi kom fram till att allt säkert var jästens fel.

Jag gick och hämtade decilitermått (för det använder folk inte här), använde vårt vanliga pizzarecept hemifrån, degen jäste som den skulle, ingredienserna hamnade på pizzan och sen skulle den in i ugnen. Eftersom det inte fanns nån plåt att tillgå så la vi bakplåtspappret på en grillgrej. Väl inne i ugnen trillade en del av pizzan igenom stängerna. Åh nej!!!

Vi ställde oss med vars en träslev och försökte peta tillbaka pizzan - den hade lite lustig kant sen. Det var säkert jästens fel. Det blev även viss rökutveckling när det som landat i ugnens botten började bränna. Men det var lugnt. Det var jästens fel.

Så småningom var pizzan färdig vid elva-tiden. Och den var riktigt, riktigt god.


Kommentarer
Postat av: Marika

..och att den var god var er förtjänst?!?

2011-04-17 @ 19:57:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0