SRC bus Campus-Murano

På veckodagar går det minibussar mellan studentbostäderna och universitetets huvudbyggnad lite då och då på morgnar och kvällar. Det är omöjligt att komma med bussen på morgonen men på kvällen tar jag den ibland, framförallt om jag har pluggat till sent i biblioteket, som ikväll.

Bussen körde någon till ett annat studentboende först så det blev en omväg hem. Vi åkte förbi en park och på andra sidan de mörka träden kunde jag se gamla gotiska byggnader som badade i gult ljus från gatlamporna. På natten ser många platser ut som något ur en gammal deckare eller spökhistoria, mystiska och lite kusliga. Det är inte konstigt att det finns många brittiska skräck- och deckarförfattare, de har verkligen miljön.

Vi åkte förbi imponerande Kelvingrove Art Gallery, med Kelvingrove Park brevid, och sedan, högt på en kulle, universitetets upplysta huvudbyggnad, gotisk och fantastiskt häftig. Där skrev jag ett diagnostiskt prov idag, känns rätt otroligt att jag faktiskt pluggar där. Ibland slås jag bara av hur häftigt det är att jag bor här. Det är trevligt att slås av det, positiva tankar blir man glad av.

Mindre häftigt är inlämingsuppgiften vi har tills på fredag, den gör att alla i min klass är jättestressade just nu och i princip ingen hunnit plugga till dagens diagnostiska prov. Det diagnostiska provet var en vidrig historia, de gjorde verkligen sitt bästa för att skrämma oss, inte ens folk som har engelska som sitt förstaspråk förstod allt som stod i det. Men men, det räknas inte in i våra betyg.

Nu ska jag sova så jag kan gå upp och plugga imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0